welkom / algemene info / streekproducten
 

Auto-motorroute Haspengouw

Kom ook eens met de auto of de motor naar Haspengouw!

Dan kan je op verkenning, want bijna nergens anders liggen zoveel bezienswaardigheden bij elkaar. Speciaal voor jullie werkten we vier afwisselende auto- en motorroutes uit.

Elke lus heeft zijn eigenheid. Golvende landschappen, fruitbomen, pittoreske kerkdorpjes, kastelen, vierkantshoeves, burchten, mergelgrotten, goudgele akkers, verrassende fauna en flora, heerlijke streekproducten... Je komt het onderweg allemaal tegen. De vier bewegwijzerde lussen loodsen je naar de mooiste plekjes. In de brochure lees je wat ze zo speciaal maakt én alles over hun geschiedenis. Plus extra bezoek- en wandeltips. Kwestie van je benen eens te strekken...

Haspengouw blijft verbazen, heel het jaar door. Kom in de lente tussen de bloesems cruisen. In de zomer buigen de takken onder het gewicht van de rijpe vruchten. Terwijl je in de herfst en de winter over prachtig gekleurde bladerdekens of sneeuwlandschappen reist.

Welke route je ook kiest, wanneer je ook vertrekt, verloren rijden is er alvast niet bij. Met dit boekje in de hand weet je perfect waar je zit en naartoe moet

Hoeselt vind je onder lus 3. Het vertrek is in Tongeren op het Vrijthof.

De beschrijving van de route vergezeld van een plan met de 4 lussen kost 6 euro, te bekomen bij de Dienst voor Toerisme.

 

toerisme@hoeselt.be
tel. 089 49 16 03
Europalaan 2, 3730 Hoeselt

Op wielen

De kapelletjesfietsroute
Fietsroutenetwerk Limburg
Fietscafés
Op verkenning met de vespa
Auto-motorroute Haspengouw

Even uitblazen..