welkom / algemene info / streekproducten
 

Streekproducten

Toetëlèr, het Hoeselts streekbier:
Sinds een paar jaar heeft Hoeselt een eigen streekbier.
In het bier worden bloesems van de vlierbes verwerkt. Het heeft daarom ook de naam de naam Toetëlèr meegekregen, Toetëlèr is Hoeselts voor vlier.  
Meer info bij de brouwer op de Kleistraat 54 en op www.toeteler.be

 

Hoeseltse  Kante'klare
(Kruidenjenever 19°)  Gedistilleerde  Krieken-pruimen jenever.

Kante KlarePruimelaar, kerselaar kanteklaar
Een lied van bloesems in de vroege lente
Met de zon van de zomers lust en genot
Voor lichaam en geest en met zijn vele steeltjes
Heul voor de pijn.

Pruimelaar, kerselaar kanteklaar
Bewaard naar oude recepturen
Uit grootmoeders tijd
Smaak van de vrucht aromen van de pit
En met de ziel van het koren lente en zomers.

Gulle gave en dankbare herinnering
Sanitas in naturalibus
Gezondheid van nature
                                   Jaak Lambrechts

 

Chocolade & Pralines van Ovidias
Ovidias biedt een ruim assortiment aan echte Belgische boterpralines! Uniek is dat alle pralines individueel verpakt worden, wat uiteraard de smaak en de bewaring extra ten goede komt.
De Ovidias pralines zijn, net als frisdrankjes, ook verkrijgbaar in blikjes van 100 gr.
Bij een constante bewaringstemperatuur tussen 0° C en 7° C garandeert deze verpakking de versheid van het product gedurende een lange periode (± 1 jaar).
Deze pralines van Haspengouwse bodem zijn voor elke zoetekauw een waar genot!

 

Stroop van appels en peren en lekker appelsap
van de Schaetzen, Bovenstraat 19, Werm

 

De wafeltjes van Nasmer
De Nasmer wafeltjes worden aangeboden in pakketjes van 1, 2 of 6 wafeltjes.
Je kan kiezen uit: vanillewafels, suikerwafels, chocoladewafels, maar ook half vanille/chocola, suiker/chocola  

 

Hoeseltse Fruitvlaaien en de Kattekop
VlaaiEen lekker fruitig Haspengouws gebak, een zoete appel verpakt in een kleedje van deeg.
In het verleden werd er op het Haspengouwse platteland op vele plaatsen wekelijks brood gebakken. Wanneer er een kleine hoeveelheid deeg overbleef, net niet voldoende om nog een brood van te maken, dan werd dit verwerkt tot een "appelkoek". Eén of meerdere appels werden met de restjes brooddeeg omwikkeld en samen met de broden in de oven gebakken.
 De appelsoort die hiervoor gebruikt werd was een hoogstamsoort 'Calville de Saint-Sauveur' of in de volksmond 'Kattekop'. Vandaar ook de naam!
Deze appelsoort is ondertussen zo goed als verdwenen, maar het gebakje blijft een Haspengouwse specialiteit en smaakt, zelfs met andere appelsoorten als ingrediënt, zeker zo goed!

De taarten en kattekoppen zijn te verkrijgen bij:
Bakkerij SOMERS, Dorpsstraat 4, 3730 Hoeselt
Bakkerij BARZEELE N.V., Dorpsstraat 5-7, Hoeselt
PAULY Patisserie Groenstraat 4B, Hoeselt
Bakkerij BIELEN-NIVELLE Robert, O.L.Vrouwplein 7, Hoeselt
Bakkerij Urbain CORSWAREM, St.-Hubertusstraat 9, Hoeselt

 

Haspengouwse Salade, spek, appel, peer en kaas met een dressing op basis van Loonse siroop.


toerisme@hoeselt.be
tel. 089 49 16 03
Europalaan 2, 3730 Hoeselt

Ontdek onze wandeltochten