welkom / algemene info / streekproducten
 

Hoeselt verkennen

Te voet door vlakten, bossen, weilanden, holle wegen, langs bronnetjes, de Demer, en prachtige monumenten die Hoeselt rijk is. Een 10-tal wandelingen, variërend van 6 tot 10 km, slingeren zich naar de meest idyllische plekjes van Hoeselt. Door de grote niveauverschillen kan men vaak genieten van prachtige vergezichten.

In Hoeselt, een krans van schilderachtige dorpjes, heerst een ongekende rust in een ongerepte natuur. Vooral in de lente, als de bloesem openspat, zijn Hoeselt en omgeving een uitgelezen streek voor ééndagstoeristen en de rustige wandelaar.

Wandelen

Wandelen in Hoeselt is een aparte belevenis, een unieke mengeling van natuur en cultuur, alles binnen wandelbereik.
Je vindt rust en stilte in deze groene oase!

Het wandelroutenetwerk Hoeselt bestaat uit drie wandelgebieden, samen 11 bewegwijzerde wandelroutes.
Vanuit de startplaatsen vertrekken telkens een aantal bewegwijzerde wandelingen. De wandelingen kunnen in twee richtingen gedaan worden.

Je kan ook van de ene wandeling op de andere aansluiten, eventueel door de bruine verbindingswegen. Zo bepaal je zelf de lengte van je wandeling.

Aan iedere startplaats staat een overzichtbord met de wandelingen van de drie wandelgebieden.
De bewegwijzering bestaat uit vrijstaande bruine palen van gerecycleerd materiaal. De blauwe pijl geeft de richting aan en de kleur van het symbool verwijst naar de lengte van de wandeling. Een blauwe wandeling is telkens tussen 1 en 5 km en een rode wandeling is 6 tot 8 km. De gele kleur wordt gebruikt om verwarring te voorkomen en kan voor eender welke lengte gebruikt worden. In dit geval is de gele wandeling 9,5 km lang.

Onderweg komt u meerdere aangename stopplaatsen tegen: een mooie plek om te picknicken, een typisch dorpscafé, een gezellige taverne, een goed restaurant...


toerisme@hoeselt.be
tel. 089 49 16 03
Europalaan 2, 3730 Hoeselt

Wandelgebieden

Het Catsbeekgebied
De Demervallei
Het wandelgebied Vrijhern

Ongerepte natuur